Weerbaarheidsprogramma 'Niet aan mijn lijf!'


Het werbaarheidsprogramma staat voor RESPECT EN ZELFVERTROUWEN

Maar ook voor  Veilig voelen, Weerbaar zijn en Zelfbewustzijn.

Wat houdt het programma in?

Het weerbaarheidsprogramma is gebaseerd op de principes van Krav Maga. Het is een realistisch, makkelijk te leren, effectief en vooral ook LEUK zelfverdedigings-programma. Het is een spannend en lonend programma dat naast weerbaarheid ook zorg draagt voor de verbetering van de fysieke en motorische vaardigheden. Deelnemers worden daarnaast uitgedaagd in hun uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, behendigheid en coördinatie. De zelfverdedigingstechnieken die ze leren spreken tot de beeldvorming en geeft de leerling direct eenvoudige tools om zichzelf te kunnen verdedigen.

Het programma is dusdanig ontworpen dat de deelnemer tijdens elke training een vaardigheid leren, daarmee direct hun vooruitgang zien en trots kunnen zijn op hun groei!

Het doel is om deelnemers in 6 weken weerbaar te maken, om zich te kunnen verdedigen in bepaalde situaties maar nog meer is het doel om leerlingen te leren dat vechten nooit de oplossing is. De nadruk in de lessen zal liggen op eerbied en respect, discipline, doelgerichtheid, sportiviteit, samenwerken en het gebruik van een gezond verstand. Daarnaast is het belangrijk dat deelnemers vertrouwen krijgen in het programma en in hun vaardigheden.

Een gouden regel is dat leerlingen het geleerde niet zomaar in de praktijk mogen toepassen. Dit wordt tijdens de training uitdrukkelijk benadrukt.