Mijn ‘waarom.'

Sporten – zelfverdediging en voeding zit al vanaf mijn puberteit in mijn systeem; in mijn genen. Het ene wat goedschikser dan het andere.

Sport- zelfverdediging: Vanaf mijn 15e stond ik mijn vrije tijd vaak op de mat. Hetzij om zelf te trainen hetzij om uiteindelijk zelf les te geven. Het heeft mij sterker gemaakt zowel mentaal als fysiek. Het heeft mij zekerder gemaakt en het heeft mij een drive gegeven. Niet alleen goed zijn in wat ik doe maar er alsmaar beter in worden. Ik maakte onderdeel uit van een vereniging waarbij het ‘clubgevoel’ voorop stond. Je kende elkaar, wist van elkaar wat er speelde (tot een bepaalde hoogte) er was een band met elkaar en men hielp elkaar. Er ontstonden vriendschappen en men deelde dezelfde passie. Daar werden we en bleven we samen groot. Deze drive, die passie, dat clubgevoel in combinatie met het fysiek en mentaal sterker worden, is wat ik vandaag de dag nog steeds belangrijk vind en daarom ook uit wil dragen. Een (fit)club waarbij het niet alleen draait om de leden maar ook om het leven van de leden; ongeacht de leeftijd van het lid.

Als een lid vertrekt, wil ik hebben bereikt dat hij/zij met eenzelfde gevoel terugkijkt op de (fit)club als dat ik terugkijk op mijn sportvereniging destijds.

Voeding: Later in mijn puberteit is, om redenen, mijn haat-liefde verhouding met voeding ontstaan. Aanvankelijk emotie eten (vooral chocolade) en later juist het niet tot slecht eten. In beide gevallen zorgde ik niet goed voor mijzelf en was ik vooral (te) kritisch op mijzelf. Ik ben niet snel tevreden met en over mijzelf. Ik doe iets goed (niet perfect) of niet. Er is geen tussenweg; wel kies ik vaak voor de moeilijkere weg waarbij ik gaandeweg ook nog vind dat ik veel kennis moet vergaren. Deze onbalans in combinatie met een erg drukke levensstijl (ik moet immers alles kunnen), heeft ertoe geleid dat mijn benen een zeer zwakke plek zijn geworden. Dit vraagt aandacht voor de rest van mijn leven.

Wat dit alles mij heeft geleerd is dat juiste voeding een erg belangrijke rol speelt in het leven. Voeding, in combinatie met je levensstijl, kan je letterlijk maken en breken. Ik heb een andere rol dan om mensen te vertellen dat ze gewicht moeten verliezen of wat dan ook. Die keuze is aan ieder voor zich. Ik begeef mij meer op het gezamenlijke, collectieve vlak dan het individuele vlak. Uiteraard kan ik ondersteunen als er behoefte is aan gewichtsbeheersing. Daarvoor heb ik alle kennis en middelen in huis. Daarop kan men vertrouwen. Ik ben er echter vooral ook om het grote plaatje te laten zien. De rol en het effect van voeding op ons welzijn en het bieden van een community waar men een stok achter de deur heeft, waar we elkaar onderling helpen zodat we onszelf maken in plaats van breken. Een community waar men terecht kan voor ondersteuning, informatie en advies.

Een fitclub!

Omdat ik zelf weet hoe druk een leven kan zijn, vind ik het vooral belangrijk dat de club eenvoudig maar vooral ook fijn is. Eenvoud doet geen afbreuk aan de kwaliteit, de drive en het niveau dat aanwezig is. Wel zegt het iets over de toegankelijkheid. Door zijn eenvoud is het fitgedeelte van de club dupliceerbaar.

Ik leid mijn fitclub en richt mij tot diegene die zich aangesproken voelen door mijn ‘waarom.’ Die na het lezen van mijn statement iets voelen opborrelen, die nieuwsgierig worden, die de passie snappen, het waarom zien en dit graag mee ondersteunen. Ik richt mij tot diegene die datzelfde clubgevoel willen hebben zonder afbreuk te doen aan ieders individualisme.

Mijn waarom spreekt een deel van de jeugd-volwassenen aan. Ik leid mijn fitclub voor die mensen. De coaches met wie ik samenwerk in mijn club zijn uitgekozen door mij en leveren een bijdrage aan mijn ‘waarom.’

Mijn (fit)club, mijn community gaat over onderlinge relaties op het gebied van sport-weerbaarheid en voeding. Ziet men het als een club waar wekelijks bij elkaar wordt gekomen om samen te barbecueën, gezamenlijke vakanties te plannen en vooral samen te kletsen zonder bezig te zijn met sport-weerbaarheid of voeding, dan is het voor diegene verstandig om een andere club te zoeken.

Wat een maand!!!! Mei 2022.

Er is deze maand veel gebeurd!

Zo hebben we eindelijk weer examens Krav Maga kunnen houden. Samen met en bij Mabuhay selfdefense in Etten-Leur.  
Voor de meeste kinderen was het hun eerste examen. Het is trouwens geen verplichting om op te gaan. Dat bepaal je als kind helemaal zelf. Je wordt uitgenodigd voor een examen wanneer we denken dat jij er aan toe bent; dat jij het gevraagde niveau haalt. Maar dat wil nog niet zeggen dat jij ook op examen moet. De leden die er inmiddels al weer zo'n 8 jaar bij zitten, hebben ondertussen de blauwe band. Zij kennen inmiddels het klappen van de zweep. Dat geldt nu ook voor de geëxamineerde in mei. En wat was het spannend! Niet weten wat je kunt verwachten, een andere locatie en soms worden dingen net wat anders gezegd of gevraagd. En daarbovenop was het ook nog eens heel warm. Maar wat heeft iedereen goed gespresteerd zeg!!! En... met trots geslaagd! Zowel gele als oranje band! Van 'Ik weet het niet' naar 'toch maar doen!'

En alsof dat nog niet genoeg was, konden we op 25 mei 2022 eindelijk weer een bezoek brengen aan de Amarant academie. De laatste keer was < Corona. Maar ja..... dat geldt voor veel zaken. Bij Amarant helpen we trainers met het oefenen van hun zeer humane weerbaarheidstechnieken. Zij hebben te maken met kinderen die beperkt zijn door een zeer lage verstandelijke of emotionele ontwikkelingen. Deze kinderen reageren vooral heel primair; veelal met schoppen, slaan of anderszins. Onze kinderen kunnen feedback geven op de technieken. Kunnen aangeven waarom een borgingstechniek zo goed werkt, waarom ze automatisch rustig worden van een bepaalde techniek etc. De trainers kunnen op hun beurt leren van diverse situiaties. Wat als een kind op manier X reageert of manier Y. Wat dan te doen? Voor de kinderen en de trainers van Amarant zijn dit zeer leuke maar vooral ook leerzame momenten. De kinderen ervaren het als: "We mochten los gaan op volwassenen. " De trainers ervaren het als:"Wat fijn om rechtstreeks feedback te krijgen waardoor we de techniek nog verder kunnen verfijnen!'

En dan ontwikkelingen op het gebied van voeding. Ik kan natuurlijk blijven schrijven over Krav Maga, Kroxxing, Fightboxen etc. maar het gaat ook om het fit zijn, om de goede voeding etc. En ook hier weer een super moment gehad. Begin mei was ik bij een Leadership Devolopoment Weekend van Herbalife. En zowaar in het sporthotel Papendal. Een perfecte plek om te zijn!. En wat hebben we daar, naast het feest in de avond, veel geleerd! Inspirerende sprekers, inspirerende collega's, een zaal vol mensen die zich inzetten voor een gezondere wereld! Super! Nog altijd reserves? Probeer eerst eens de producten en vel dan je oordeel! Ik zelf ben sowieso helemaal weg van de Sportlijn. Het wordt gebruikt door vele topsporters, en niet voor niets!

De zomer nadert; over een aantal weken heeft iedereen weer vakantie! Wat is dit seizoen weer snel gegaan. (Zoals tot nu toe alle seizoenen).
12,5 jaar geleden ben ik gestart met Krav Maga na zo'n 25 jaar op de mat te hebben doorgebracht met Judo en Karate. Inmiddels geef ik al weer 10,5 jaar les in Krav Maga. De tijd vliegt!  

De komende tijd!

16 oktober 2021.

In mijn hoofd (en in het echt) ben ik altijd met tal van dingen bezig. Alles komt ook vaak tegelijkertijd. Zo ook nu.
Vorig jaar zou ik (indien 'goedgekeurd) opgaan voor mijn 'instructeur- zwarte band -Krav Maga. ' 2 weken voor de geplande datum gooide een lock down roet in het eten.

Maar gelukkig kwam er recent een verlossend bericht: we gaan weer van start! En dus betekent het dat ik zelf weer extra aan het trainen ben. Want niet alleen is het de bedoeling dat ik een techniek kan uitvoeren, maar vooral ook dat ik deze kan doceren én kan toepassen in situaties onder druk en met meerdere tegenstanders. Krav Maga in de breedste zin van het woord!

Degene die mij al langer kennen, die weten dat ik dit super spannend vind maar tegelijkertijd kijk ik hier ook enorm naar uit. De een vindt het 'raar' dat ik dit zo graag wil behalen en de ander snapt het (deels). Voor mij is dit, naast dat ik reeds in het bezit van de 2e dan Judo en 1e dan Karate Wado-Ryu, de kers op de taart! Een soort van beloning voor de inspanning (en blauwe plekken en blessures) die ik de afgelopen jaren heb geleverd.  

En dat brengt mij bij het volgende. Nu we weer een club zijn, werk ik langzaam aan ook toe naar onze eigen examens. Maar ook aan het opzetten van activiteiten.

Ik sta voor voeding & beweging en dat is meer dan alleen Krav Maga. Ik krijg er een kick van als ik mensen kan laten ervaren hoe het is om (weer) energie te krijgen, hoe het is om weer van de bank af te komen en hoe het is om fit te zijn. Ik krijg een kick van het bouwen aan een community. In mijn online omgeving op facebook heb ik daarom allerlei materiaal klaar staan, al dan niet in een besloten groep; afhankelijk van het programma dat je bij mij volgt.

Ik ben inmiddels trots op een aantal ambassadeurs in mijn club. Bij Krav Maga zijn dat Iris, Vince en Cleo. In mijn voedings-fitdeel zijn dat Monique, Bernadine en Helene. Hier komen in de nabije toekomst nog namen bij. Ik vind het ook leuk als jij ambassadeur wordt! Alleen al met het typen van dit bericht voel ik de energie door mij stromen dus... kom erbij en wees welkom! Wees een ambassadeur op het gebied van voeding en beweging ofwel leefstijl.

De kop is eraf!

24 september 2021.

De fitclub is niet nieuw. Ik geef al 10 jaar les in Krav Maga. Werd ik eerst ingehuurd door sportscholen, ging ik in het jaar 20-21 een samenwerking aan met 2 sportscholen om uiteindelijk de club volledig in eigen beheer te hebben. Voorzien van een hapje en en drankje is vanavond de zaal 'De Grote Beemd' ingewijd. De reacties zijn positief! Eindelijk weer meer 'fight', meer mogelijkheden en vooral zin om ervoor te gaan. Wat een dankbaar gevoel geeft dat!

Terug naar het club gevoel, Terug naar 'samen.' Terug naar betrokkenheid van en met elkaar. En dit kon niet beter worden geïllustreerd dan tijdens de 'opening.' Enerzijds het vertrouwen krijgen van ouders, en anderzijds de leden die zorgden voor de benodigde ondersteuning. Of het nu was om in geprek te gaan met ouders van nieuwe leden, of het helpen met het klaarzetten van drankjes of het leggen van matten... .. dit is precies waar een Club omdraait: Samen!

Fit, Weerbaar, goede voeding...het complete plaatje.

Er zijn vragen gesteld over de fitchecks. Deze zijn alleen bedoeld voor de volwassenen. Samen kijken we naar je leefstijl, je voeding, wat voor impact het heeft op je leven en wat jij daar graag in zou willen vebeteren. Er zijn oo, vragen gesteld over de Boksfit lessen. Vooralsnog is deze les ook voor volwassenen. Maar wie weet wat de toekomst brengt......

Dank je wel dat je er bij was!