Het onstaan van de Miss Forward Fit & Weerbaarclub

Als oudste van drie kinderen ben ik opgevoed vanuit de filosofie: ’ niet lullen maar poetsen’ en kreeg ik kansen die mijn ouders vroeger niet kregen, Inmiddels ben ik 51 jaar en nog steeds boordevol energie en kracht. Ik heb al vrij vroeg geleerd om door te zetten en om kansen te creëren en te nemen.

In mijn leven speelt zelfverdediging al vanaf mijn 12e maar pas echt vanaf mijn 15e een belangrijke rol. De eerste 25 jaar vooral Judo (2e dan) en Karate (1e dan). Later werd (en is) dit Krav Maga (momeneel bezig met het behalen van mijn black belt). Weerbaar zijn, zelfstandig zijn, doorzetten, onafhankelijk zijn en ervoor gaan zijn eigenschappen die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld.

Waar ik vroeger les gaf in judo en zo nu en dan in Karate, geef ik sinds eind 2012 les in Krav Maga. Aanvankelijk enkel en alleen voor andere clubs, inmiddels ook binnen mijn eigen club. Gestart in de Reeshof ben ik, na wat omzwervingen, twee jaar geleden weer neergestreken in de wijk Reeshof.

Maar eerst.....werd mijn lichaam ziek!
In 2005 gebeurde het dat ik lichamelijk enorm in de steek werd gelaten. Van de een op andere dag functioneerde mijn benen slecht tot soms gewoon niet meer. Een lange zoektocht volgde met het vooruitzicht van een rolstoel. Ik aanvaarde de gestelde diagnose echter niet! De clou bleek uiteindelijk te zitten in gezond eten, de juiste voedingsstoffen en balans gecombineerd met sport maar vooral aandacht voor het lichaam! Inmiddels heb ik veel studies achter de rug en nog dagelijks verdiep ik mij in de materie lichaam, voeding, geest en sport. Fit zijn vindt immers plaats op meerdere niveaus en gaat verder dan alleen maar sporten.Ik heb het op een rigoreuze manier ervaren maar uiteindelijk ook mijzelf kunnen genezen. En daardoor kon ik verder gaan met wat ik het liefste doe: sporten en zelfverdediging.

De kennis die ik heb opgedaan en nog steeds opdoe, geef ik graag door. Het heeft geleid tot het opzetten van Miss Forward: een club gelijkgestemden waar men fit en weerbaar wordt, waar men doorzet, waar goede begeleiding is, waar mensen nog oprecht geínteresseerd zijn in elkaar, waar het veilig is en er vanuit de community 24/7 (online) ondersteuning is. Uiteraard met een dosis humor.

Voor de voedingsondersteuning wordt er enkel en alleen gebruik gemaakt van de producten van Herbalife Nutrition. Het zijn die prodcucten die mijn lichaam het laatste zetje hebben gegeven dat het nodig had. Het zit vol met essentiële voedingsstoffen en mineralen en de werking ervan is bovendien wetenschappelijk bewezen. Ik doe het immers goed of niet.

Miss Forward staat voor energie uit voeding & beweging maar dat alles in de juiste proporties!

Ik vind het belangrijk dat je bij Miss Forward weer het 'ouderwetse' clubgevoel ervaart. Het er zijn met en voor elkaar maar tegelijkertijd ook net dat beetje meer inzet willen geven en elkaar daarin stimuleren. Het gevoel hebben dat je thuiskomt!

Liefs,

Angeline.

Oprichtster van de Miss Forward club!